En kvinne ble tatt med til sykehuset i Arendal grunnet en skade som oppsto i forbindelse med evakueringen av huset som begynte å brenne i 3-tiden natt til tirsdag.

— Hun hadde hoppet fra andre etasje i forbindelse med evakuering av boligen. Luftambulansen tok med seg kvinnen, sier overbefaltsvakt Petter Vinje Svendsen i Østre Agder brannvesen.

Han legger til at kvinnen, som skal være i 60-årene, ikke virket til å være alvorlig skadet.

Kan ha reddet liv

Østre Agder brannvesen meldte på Twitter at de rykket ut på en boligbrann klokka 03.48. Kort tid etter meldte også Agder politidistrikt at de var på vei til husbrannen på Gjøvdal.

— Det var fire personer i boligen da det begynte å brenne, blant annet en baby, sier operasjonsleder Sverre Birkeland i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Brannvesenet i Åmli rykket ut til Gjøvdal tirsdag morgen. Foto: Google Map

— Etter hva jeg forstår, har røykvarsleren reddet livet til fire personer. Det var ladeutstyr som hadde gått varmgang i, som er årsaken til brannen, sier Vinje Svendsen.Om det var laderen til telefonen, dronen eller Mac-en som tok fyr, vil videre undersøkelser fastslå.

— Folk må aldri ladere stå på over natten, advarer overbefalsvakten.

En del røykskader

Det er foreløpig ikke avklart om kriminalteknisk personell fra Agder politidistrikt skal undersøke brannen, ettersom årsaken synes klar.

— I hovedsak er det snakk om røykskader, og mindre skader på gulvet. Patruljen som var på stedet kommer til å lage en rapport, sier operasjonsleder Birkeland.

Basert på denne vil politiet avgjøre om huset skal gjennomgå brannteknisk undersøkelse eller ikke.

— Det er snakk om en ulmebrann og brannvesenet har kontroll på stedet. Det er en del røykskader i huset, melder operasjonssentralen klokka 5.17 tirsdag.

110-sentralen for Agder legger til at det var en ulmebrann som hadde startet i stua. Hvordan brannen oppsto er så langt uklart.

— Restverdisikringsbilen fra Kristiansand er på vei. Alt er slukket og ok. Åmli på vei tilbake til stasjonen, melder 110 på Twitter 21 minutter senere.