— Det viktigste er at Faiz har penger til å klare seg i Italia. Det koster å søke oppholdstillatelse, så vi har sendt han penger, sier Ekeland til Fædrelandsvennen.

SV-politikeren var en nær venn av Faizullah Muradi da han bodde i Mandal. Det var hjemme hos Ekeland at Muradi ble arrestert natt til tirsdag.

— I tillegg trenger han best mulig juridisk bistand. Derfor har vi engasjert Arild Humlen, som kanskje er landets beste advokat på det området. Hvis det kommer inn mye penger og blir noe igjen etter at saken er avsluttet vil de gå til Faiz. Han eier tross alt bare de to sekkene med klær han har med seg, sier Ekeland.Selv vurderer han å dra ned til Lecce og besøke Muradi.

— Vi vurderer det fra dag til dag. Så langt har vi gjort mest nytte for oss i Mandal. Men sannsynligvis drar en av oss i støttegruppa til Italia på søndag eller mandag. Og da kan det fort bli meg, sier Ekeland.

Han forventer at det skjer noe fra norske myndigheters side allerede til mandag.— Det har skjedd mye siden han ble sendt ut på tirsdag. Jeg forventer at det skjer mye gjennom helga, og at det blir en avklaring på enkelte ting på mandag, forteller han.