— 60 førere fikk forenklede forelegg. I tillegg beslagla vi seks førerkort på grunn av for høy fart, og vi tok en ruskjører, forteller distriktsleder Øystein Krogstad for Utrykningspolitiet i Agder og Rogaland.

Alle reaksjonene ble gitt i fartskontroller på riksvei 9, E 39 eller fylkesvei 41 og 42 som går mot Gautefall og Vrådal.

Her blir en bilist stoppet i en UP-kontroll på Hynnekleiv i Froland palmefredag. Foto: Baard Larsen

— Tallene er litt høyere enn normalt, men det har egentlig vært ganske pen kjøring i starten av påska. Vi hadde ingen ekstramannskaper på jobb denne helga, sier Krogstad.

Sju patruljer klare

Onsdag regnes som den store hyttebyttedagen og utreisedagen. Da skal UP stå klare langs de samme veiene.

— Da stiller vi mannsterke med sju-åtte patruljer bare i Agder-fylkene. Det blir både sivilt og uniformert politi som skal gjøre påskeutfarten tryggere, sier Krogstad.

Forrige uke sa han at UP bruker mellom 150.000 og 200.000 kroner på ekstra bemanning i påska.

Tauet og snakket i telefonen

Ingen ble tatt for bruk av mobiltelefon denne helga, men UP-sjefen sier det er skremmende mange som bruker telefonen mens de kjører.

— Folk er så sløve at man kan bli redd av mye mindre. Jeg var på hytta i helga, og på vei hjem så jeg en bil som tauet en annen bil. Begge førerne satt og snakket i mobiltelefonen, forteller Krogstad oppgitt.

48 tatt mandag

Mandag har politiet avholdt trafikkontroll tre forskjellige steder:

På E 39 ved Loga i Flekkefjord fikk en sjåfør førerkortet beslaglagt mandag ettermiddag. 24 personer fikk forenklede forelegg.

Ved Flateland på riksvei 9 sto UP. Her ble tre forenklede forelegg delt ut.

I Tvedestrand ble det avholdt trafikkkontroll på E 18 ved Goderstad mandag formiddag. 21 forenklede forelegg ble delt ut for høy fart og to for mobilbruk.