I siste utgave av Vennesla Tidene uttrykte Strædet sterk skepsis til økonomigruppa som arbeidsform. Han karakteriserte forumet som en uheldig sammenblanding av byråkrater, politikere og tillitsvalgte, som helt på kant med offentlighetsloven, meisler ut et budsjettforslag.

— Jeg oppfatter det som ansvarsfraskrivelse å ikke ville delta i utarbeidelsen av et budsjett som er best mulig for kommunens ansatte og Vennesla innbyggere, mener Eivind Drivenes, og synes det synd at bygdas nest største parti nå melder seg ut.Tilbakeviser

Drivenes tilbakeviser også Strædets påstand om at det i år vil bli et helt normalt budsjettår, og dermed ikke behov for en økonomigruppe.

— Faktisk står vi overfor de nest største nedskjæringene jeg har vært med på, og derfor synes jeg det er viktig at politikere, fagsjefer og tillitsvalgte i fellesskap utarbeider et mest mulig skånsomt budsjett. Hadde rådmannen lagt lagt frem et forslag alene, viser erfaringene at det er lite som kan endres på når budsjettet behandles av politikerne, fastslår Drivenes.

— Etter mitt syn er det mye bedre å bli enige med tillitsvalgte om nedskjæringene i forkant, istedenfor å måtte krangle om prioriteringen ietterkant, legger han til.

— Er ikke et slikt forum uheldig for lokaldemokratiet?

— Nei, jeg synes ikke det. Økonomigruppa er for oss politikere den enkleste måten å spør fagsjefer og tillitsvalgte til råds. Samtidig får en mulighet til å påvirke prioriteringene i budsjettforslaget, sier Drivenes. Ingen innvendinger

Etter at ap hadde innvendinger mot økonomigruppa, har Fylkesmannens kommunalavdeling sett nærmer på arbeidsformen i forhold til offentlighetsloven. Fylkesmannen har ingen innvendinger mot måten det arbeides på.

Det eneste Fylkesmannen påpeker er at organet må være seg bevisst at det ikke treffes noen realitetsavgjørelser, og at prinsippet om aktiv informasjon om kommunens virksomhet må iakttas.