— Vi holder på å sveise og senke rør og ledninger, forteller Kåre Olsen i rørleggerfirmet Erling Olsen AS.

I fjor la firmaet ut vann og avløpsrør i fjorden fra Tangen til Sagesund. Og fra tidlig i år har de fortsatt med dette arbeidet.

— Det er igrunnen et stort arbeid, og vi har holdt på med vann og avløpsledningene i flere år nå. Tilsammen skal vi vel legge ut fjorten - femten kilometer med sveiste rør. I sommer er vi fire mann konstant som jobber med dette, i båt og flåte, forteller han.

Men nå i fellesferien må de holde stille.

— Vi står i Østeråbukta og sveiser, så sleper vi ledningene ut og senker dem. Folk har sikkert lagt merke til oss, og det er mange som stopper og spør hva vi holder på med. Det er også satt opp et skilt for båttrafikken. Nå er det så mye trafikk at det ikke er så greit å holde på. Derfor holder vi stille til neste mandag - da starter vi opp igjen.

I mellomtiden ligger arbeidsflåten cirka firehundre meter utenfor Sagesund. Ledningene som skal ut til Skottevik ligger oppankret under flåten, som er utstyrt med blinkende lys.

Så den skal være lett å få øye på for båtfolket, også om natta.

— Denne sommeren vil nå hyttefeltene på Nes og Skottevik. Dit regner vi med å nå i løpet av september. Da vil de feltene får offentlig vann og avløp, forteller Olsen.

Noe som helt sikkert vil være en stor forbedring. For til nå har hyttefolket ordnet vann med sisterner og egne brønner. Avløpet er det kanskje ikke godt å si hvor har blitt av.

Og neste år fortsetter arbeidet. Da er det Hantho som skal forsynes med vann og avløp.