Rundt fem mål med skog har blitt svidd av etter skogbrannen i Vegårshei Rundt fem mål med skog har blitt svidd av etter skogbrannen i Vegårshei Foto: Ernest Boswarva.

Har kontroll på skogbrann i Vegårshei

Onsdag ettermiddag har det vært en skogbrann i Vegårshei. Ved 17-tiden melder brannvesenet at brannen er under kontroll og at etterslukking pågår.

VEGÅRSHEI: - Brannen er under kontroll. Slik det ser ut nå er det ingen fare for at det vil spre seg, men vi må passe på. Etterslukking pågår, sier vakthavende brannsjef i Østre Agder brannvesen, Hans Henrik Bakke ved 17-tiden.

Det var klokka 15.06 onsdag ettermiddag at brannvesenet rykket ut til en skogbrann ved Mjåvatn.

– Vi har kontroll på ytterkantene, men vi er alltid redd for vind og at det skal spre seg, sa Bakke da mannskapene hadde kommet fram.

Brannvesenet regner med å bli på stedet utover natten.

– Det er veldig tørt ute. Selv om vi har kontroll kan det fort spre seg. Her må vi nok bli en stund, opplyste Bakke.

Store områder rundt Mjåvatn har blitt tatt av brannen. Ingen personer skal være skadd etter hendelsen.

– Jeg anslår at det hvert fall er tre til fire mål som er svidd av, sier Bakke ved fem-tiden.

Brannvesenet ber folk være forsikte med å tenne bål i skogen.

– Det er ekstremt tørt ute nå. Vi vet jo ikke hva som har skjedd her, men vi ber folk være forsiktige. I dag ble vi varslet ganske kjapt og var relativt heldig med vindforholdene, sier Bakke og fortsetter:

– Det siste døgnet har det vært en del tilfeller der folk har bedt om hjelp i forbindelse med bråtebrenning. Vi oppfordrer folk til å la være å tenne bål i skogen eller drive med bråtebrenning nå, sier Bakke.

Foto: Ernest Boswarva.