KRISTIANSAND: Avhøret startet like ved boligen klokka 10 onsdag formiddag. Vitnet og politiet gikk deretter sørover langs Vardåsveien.

Avhøret ble avsluttet etter 1,5 timer.

– Hensikten med avhøret var å kartlegge siktedes bevegelser i området etter at drapene fant sted. Avhøret gikk etter planen og ga politiet nyttige avklaringer, sier politiadvokat Bernt Olav Bryge til Fædrelandsvennen.

Avhøret av det mindreårige vitnet ble filmet av politiet. Vardåsveien ble sperret i begge retninger for å unngå forstyrrelser.

Politiet sperret veien mens avhøret ble gjennomført. Foto: Erlend Olsbu

Kun ett avhør av siktede

28. mars ble Najah Alsharaa (42) og datteren Khadijeh Saed (20) funnet med livstruende stikkskader ved sitt eget hjem på Søm. Begge døde etter kort tid.

Kvinnenes ektemann og far, en 56 år gammel mann, ble pågrepet samme dag.

56-åringen er kun avhørt en gang siden pågripelsen. Det er uvisst hvordan han stiller seg til siktelsen.

– Vi har hatt ett avhør av ham. Dette er ikke gjennomlest eller vedtatt. Vi er derfor tilbakeholdne med å si noe om innholdet, sier Bryge.

Det er foreløpig ikke avtalt noe tidspunkt for et nytt avhør. Etter pågripelsen var 56-åringen innlagt på sykehus i en lengre periode.

– Styrket mistanke

Bryge opplyser at politiet har fått resultatet av de kriminaltekniske undersøkelsene som ble gjort på åstedet.

– De kriminaltekniske rapportene styrker mistankegrunnlaget mot siktede og svekker hypotesen om at andre eller flere gjerningspersoner var involvert, sier Bryge.

En sakkyndig rapport om mannens tilregnelighet er ventet i slutten av juni. Politiet har varslet at det vil bli reist sak om tvungent psykisk helsevern dersom det viser seg at han ikke kan dømmes til fengsel.

Avhøret ble filmet av politiet. Foto: Erlend Olsbu
Rettelse:

Rettelse : Fædrelandsvennen skrev først at avhøret startet inne i boligen. Dette er ikke korrekt. Hele avhøret ble gjennomført utendørs. Artikkelen er oppdatert klokka 14.53.

Se alle rettelser her.