ÅLESUND: Det kom melding om bråk ved Hotel Atlantica ved middagstider lørdag. Det var hotellbetjeningen som ba om assistanse, og for politiet ble det et litt spesielt oppdrag. Det kokte rett og slett over på årsmøtet. Ifølge fylkesleder i Pensjonistpartiet, Pål Haugstad, var det de to ekskluderte medlemmene Oddlaug Gjelsten og Einar Klokkersund, som nektet å fjerne seg. De to mente at møtet var ulovlig og at lokallaget var lagt ned.

Operasjonsleder Trygve Ødegård i Sunnmøre politidistrikt sier til Sunnmørsposten at de ikke har for vane å blande seg inn i politiske møter.

– Vår patrulje forlot hotellet etter å ha bedt deltakerne om å roe seg ned og oppføre seg som folk, sier han.

En time senere flyttet pensjonistene seg til Café Brosundet, der et nytt interimsstyre ble valgt i det ene hjørnet av kafeen, mens de to ekskluderte holdt stand i det andre hjørnet.

Etter at Edmund Klausen var valgt til ny formann i Ålesund og Omegn Pensjonistforening, for øvrig uten selv å vite det, startet bråket på nytt. En av de ekskluderte gikk, ifølge Sunnmørspostens detaljerte referat, bort til fylkesformannen og framførte følgende budskap:

– Det er på grunn av deg, din sleiping, at Pensjonistpartiet i Møre og Romsdal har gått til grunne. Dine løgner og falskhet har fått råde lenge nok. Skjønner du? (©NTB)