VALLE: Daglig leder i Árinn/Norsk Folkemusikk og Danselag, Jan Lothe Eriksen, sier i en pressemelding at «tradisjonell folkemusikk og folkedans har i lang tid gitt inspirasjon, melodier og bevegelser til andre sjangere. Nå trenger disse genuine kunstneriske uttrykkene en verdensmusikk— og fusion-fri sone som gir rom og viser respekt for den tradisjonelle folkemusikken og dansen slik den er.»

Festivalen er støttet av blant andre Cultiva, Valle og Bykle kommuner, Setesdal regionråd, Aust-Agder og Vest-Agder fylkeskommuner.

«Festivalen tar mål av seg til å løfte fram de tradisjonelle uttrykkene innen folkemusikk og folkedans, utvikle et internasjonalt bransjetreff for sektoren, og være alternativ til andre folkemusikkfestivaler ved å rendyrke de levende, muntlige tradisjonene i et akustisk, intimt miljø, » heter det i pressemeldingen fra nyskapingen.

Temaet i 2005 vil være tradisjoner for nordområdene, herunder Grønland.

Kunstnerisk råd består av Kirsten Bråten Berg, Anne Hytta og Indra Lorentzen.

Kirsten Bråten Berg sier til Fædrelandsvennen at selve seminaret blir i Valle, en konsert i fjellhallen til Holen kraftverk i Bykle og konsert fra tre scener på festivalarenaen på Christiansholm Festning i Kristiansand.

johs.bjorkeli@fedrelandsvennen.no