KRISTIANSAND: — Ut mai lå vi tålig an, men nå i juni ligger vi dårlig an, det har ikke vært noe særlig, sier administrerende direktør Paal Hennig-Olsen ved Hennig-Olsen Is.

Det dårlige været har ført til at isprodusenten ligger 10-15 prosent etter budsjett.

– Akkurat nå er det helt pyton, sier Hennig-Olsen.

Det er spesielt saftissalget som stuper når været slår seg vrang.

– Vi trapper produksjonen noe ned for ikke å bli sittende med for stort lager, forteller Hennig-Olsen.

For noen produkter vil produksjonen bli kuttet fra to til ett skift. Noen sesongarbeidere vil få kortere engasjement, og noen sommerhjelper som vil få sommerjobben kuttet ned med flere uker. Til sammen dreier dette seg om 12 personer.

– Det har vært veldig dårlig vær over hele landet til nå i sommer. Samtidig er det ennå lenge igjen av sommeren, så det er fremdeles håp. Det er fullt lovlig å spise is når det regner, mener Hennig-Olsen.

– Dere merker veldig godt hvordan været er?

– Det er det ikke tvil om. Du kan enten ringe til oss eller værmeldingen for å høre om sommeren er dårlig, humrer Hennig-Olsen.

Hennig-Olsen må tilbake til 1998 for å finne en mer begredelig start på sommeren.

– Juni er elendig i forhold til tidligere, synes Hennig-Olsen.

Kristiansand Dyrepark har også merket at sommeren lar vente på seg.

– Vi ligger 5-10 prosent etter det som er forventet. Spesielt har det vært dårligere i helgene, forteller parkdirektør Arne Magne Ropstad.

Dyreparken hadde budsjettert med nærmere 80.000 besøkende i juni.

– Vi har et håp om at folk venter med besøket til været blir bedre. Som regel skal folk innom oss en eller to ganger i løpet av sommeren. For oss ville det vært mye verre om dette været kom i juli når det er høysesong, sier Ropstad.