ARENDAL: — Jeg var aldri i tvil om at gutten var påført skadene. Derfor anmeldte jeg saken til politiet. Det var også fordi en av våre kollegaer på legevakten var trukket inn fordi samboerparet mente legen der var hardhendt da barnet ble sjekket, sier avdelingsoverlege Helge Michalsen på barneavdelingen ved Sørlandet Sykehus Arendal.

— I dette tilfellet var jeg aldri i tvil. Vi får ikke slike tilfeller så ofte. Det er vår plikt å rapportere, understreker Michalsen.

— Kneppingen i kroppen på gutten må ha vært de knekte ribbeina som har glidd mot hverandre. De har snakket om at det kunne være kneppelyder fra hypermobile ledd, men det er utelukket. Vi har ikke klart å frembringe det, understreker Michalsen.

— Det skal mye kraft til for å knekke et ribbein på et barn. De er tøyelige med mye brusk. Leger kan være hardhendte under gjenoppliving uten at det blir brudd, oppplyser Michalsen.

Gutten var også påført et lårbensbrudd i høyre bein.

— Et slikt brudd har jeg aldri sett hos et barn som ennå ikke kan gå. Det var knekt midt på. Det må ha vært svært smertefullt for gutten å bli skiftet bleier på med et slikt brudd. Alle her ville hylt høyt i samme situasjon, sa Michalsen i tingretten.

Etter at gutten ble tatt hånd om av fosterforeldre har han ikke brukket noe.

— Jeg utelukket beinskjørhet allerede tidlig, for han hadde ingen av de kjente symptomene på det, sa Mikalsen.