I en ny uautorisert biografi står Mette-Marits ekskjæreste fram for første gang, og avslører at han fortsatt sitter på videoen.

Ifølge Dagbladet har han tidligere avslått et tilbud på 2,5 millioner for videoen. Tilbudet skal ha kommet fra næringslivstopper som ville skåne monarkiet. Det er ikke kjent hva filmen inneholder, men Ognby sier at svært mange har vært interessert i å kjøpe den.

— Ingen trussel

— I ukene før brullupet følte jeg det som om jeg var med i en actionfilm. Det var snakk om mye penger, men jeg ville som sagt ikke være med å ødelegge noe som helst. Jeg vil ikke at Mette-Marit skal lide. Det er ikke verdt 30 millioner, eller 100 millioner for den saks skyld, sier Lillestrøm-mannen i boken.

Ognby avviser at han er noen trussel for kronprinsessen. Ifølge boken nektet han imidlertid å gi videoen til Mette-Marit da hun spurte i 1999. — Jeg er ingen trussel for henne. Hun kan slappe av. For meg har dette materialet en personlig verdi. Jeg vil ikke selge til noen som har til hensikt å publisere det. Hvis jeg selger, så er det for at materialet skal ødelegges, sier han i boken, og beskriver videoen som en minnebok.

Rykteflom

John Ognby (46) var samboer med Mette-Marit på midten av 90-tallet, og ifølge biografien var det han som introduserte henne for det tunge housemiljøet. Senere har kronprinsessen tatt avstand fra denne tida med «utagerende festing».

Ifølge boka ble rykteflommen og den truende videoen så ille på et tidspunkt at både Statsministerens kontor, Oslo-biskop Gunnar Stålsett og kongefamilien måtte ha rådslagninger om hva de skulle gjøre.

Den uautoriserte biografien er skrevet av journalistene Frode Hansen og Tommy Fossum. Slottet fikk boka torsdag, men vil ikke kommentere den.

-Vi har ingen kommentar til denne uautoriserte biografien, sier Slottets informasjonssjef, Astrid Versto til Dagbladet.