KRISTIANSAND:

— Mannen er siktet for å ha kjøpt sex av personer under 18 år og for å ha hatt seksuell omgang med personer under den seksuelle lavalderen på 16 år, sier politiadvokat Svein Holden ved Oslo politidistrikts sedelighetsavdeling til Fædrelandsvennen.

Østlandsmannen, som er i slutten av 40-årene, skal ha vært på «sexturneer» i hele Sør-Norge fra 1997 til 2004. I fjor kom han i politiets søkelys etter at han ble anmeldt av en mindreårig jente fra det sentrale østlandsområdet.

Hos mannen fant politiet en liste med 450 mulige sexpartnere og overgrepsoffer. Av disse var over hundre barn og unge, deriblant fire jenter fra forskjellige steder på Agder.

— Etter å ha vasket listen i forhold til fødselsdata stod vi igjen med hundre personer som er blitt kalt inn til avhør. Fire av disse hører hjemme i Agder-fylkene, bekrefter Holden.

Ved Agder politidistrikt får Fædrelandsvennen opplyst at avhørene av de fire jentene ble gjennomført ved forskjellige lensmannskontor og politistasjoner på Agder like før sommeren.

Ingen av jentene skal ha opplyst til politiet at de har vært utsatt for noe kriminelt, men har innrømmet at de har vært i kontakt med mannen. Etter det Fædrelandsvennen kjenner til har jentene møtt mannen på internett for en stund tilbake. Alle fire skal i dag være over 18 år, men politiet utelukker ikke at jentene var mindreårige da de var i kontakt med mannen. ELLING SVELA