Skrive HTITT

KRISTIANSAND: – Han holdt på i ti år uten å si hvem han var. Han kom med gaver mange ganger før han gav seg til kjenne. Jeg ville ikke ha noe med ham å gjøre, men han fortsatte likevel. Dette har vært utrolig plagsomt både for meg og foreldrene mine, sier 31-åringen fra Songdalen.

Kristiansand tingrett mener 35-åringens oppførsel har vært en merbelastning for den 31 år gamle kvinnen. Også hennes mor har følt sterkt behag med de uønskede besøkene.

35-åringen fra Songdalen ble 26. oktober i fjor ilagt besøksforbud overfor 31-åringen.

Politiet gav mannen besøksforbud fordi han i ti år har forsøkt å få et forhold til den alvorlig syke kvinnen.

Han fikk ikke lov til å oppsøke henne, forfølge henne eller på noe vis ta kontakt med henne. Det gjaldt også brev, tele— og/eller datakommunikasjonsmidler. Forbudet gjaldt for et år.

Han har jevnlig sendt brev og kontaktet kvinnen personlig med gaveoverrekkelser. Hun har i følge dommen i Kristiansand tingrett gitt klar beskjed om at hun ikke ønsker noen kontakt med mannen.

12. november oppsøkte han henne likevel på foreldrenes bopel hvor også den alvorlig syke 31-åringen har bopel. Han hadde med gaver.

Kvinnens far åpnet døren og avviste kontakt. 31-åringen kom selv ut og sa at hun nå ville anmelde forholdet. 35-åringen gikk, men lot gavene stå igjen.

Han fikk 4000 kroner i forelegg fra politiet for dette, men han nektet å godta det.

22. desember dukket han opp igjen, også denne gangen med gaver til 31-åringen og andre medlemmer i familien.

Denne gangen åpnet 31-åringens mor døren. Også hun sa fra at de ikke ønsket kontakt. 31-åringen var ikke hjemme, så 35-åringen gikk men lot gavene ligge igjen utenfor.

Dette fikk han 5000 kroner i forelegg for, men nektet. Siden 35-åringen ikke ville betale bøtene, ble det rettssak.

35-åringen er ikke tidligere straffet eller bøtelagt. Nå er han dømt til å betale 9000 kroner i bot og 2000 kroner i saksomkostninger for to brudd på besøksforbudet.

svein.versland@fedrelandsvennen.no