De har lagt på seg etter gytinga og har fått spensten tilbake.Det forteller fiskeeksperten Reidar Fredriksen på fiskebrygga i Kristiansand. Jeg har tatt kontakt med ham for å få informasjon.— Det nærmer seg gyting. Det betyr at rekene har rogn under magen og da er de saftigst. En vanntemperatur på 4-6 grader er ideelt for skalldyr, da lever de lengst etter at de er fanget. På denne tiden er det også best tilgang på sjøkreps. Rekebåtene tråler der krepsen finnes. Mens de største rekene gjerne er hunnkrabber, fulle av rogn på denne tiden, er det motsatt med krepsen. Der er de store hanner, mens hunnene er veldig små.Blåskjellene er også på topp om vinteren, før de gyter utpå våren .Reker er en god kilde til vitamin B12 og inneholder også en god del A, E og D vitaminer.Blåskjell inneholder jern, selen og vitamin B12. De har lite, men sunt fett med stor andel Omega-3 fettsyrer.