Oslo (NTB-Arne Børcke): Vaktmesteren måtte ringe to ganger før politiet rykket ut.Klokken 04.10 våknet naboer til restaurant Rehmans på Grünerløkka i Oslo av en serie skudd som blåste ut mange av vinduene i restauranten. Restaurant Rehmans tilhører søster til den omstridte stuntkomikeren Shabana Rehman.

Ingen var til stede i restauranten og foreløpig vet politiet ikke hvem som står bak, men bror til komikeren, Shakil Rehman, tror skuddene henger sammen med lillesøsterens såkalte «rumpestunt» under filmfestivalen i Haugesund for tre dager siden.

NTB kunne på stedet telle ni kulehull i fire-fem store vinduer ut mot gatene, men det er opplyst at det skal være løsnet minst 14 skudd mot restauranten.

Ringte to ganger

Ingen av naboene ringte politiet, som først fikk melding da restaurantens vaktmester Calixto Sletten kom på jobb litt over klokken 07, tre timer etter skuddramaet. Han er ikke imponert over responsen:

– Jeg måtte ringe to ganger før politiet overhodet reagerte. Jeg hadde inntrykk av at de rett og slett ikke var interessert, sier Sletten.

Han forteller at første gang han ringte, fikk han beskjed om at politiet «kanskje kom ved 15-tiden». Da han tok skadene nærmere i øyesyn, mente han å kunne konstatere at det var brukt automatvåpen.

– Det fant jeg så alvorlig at jeg ringte igjen for å få politiet til å komme. Fortsatt ble jeg møtt med tilsynelatende likegyldighet. Det tok halvannen til to timer før de kom. Jeg syns politiet har opptrådt meget kritikkverdig i denne saken, sier Sletten til NTB.

Også naboer NTB har snakket med syns politiet var lovlig sent på stedet.

Politiet imøtegår

Kriminalpolitiet i Oslo imøtegår kritikk for angivelig sein utrykning etter melding om skudd mot restaurant Rehmans i Oslo natt til onsdag.

– Vi rykket ut straks vi fikk melding, sier vaktleder Kjell Pedersen ved krimvakta til NTB.

Han sier at forsinkelsen må ha skjedd et annet sted i systemet, og antyder sentralbordet hvor meldingen ble mottatt.

«Rumpestunt»

Broren til Shabana Rehman, Shakil, setter skuddene i sammenheng med lillesøsterens såkalte «rumpestunt» under filmfestivalen i Haugesund for tre dager siden.

– Det er ganske åpenlyst at det henger sammen med stuntet, sier han til Dagbladet no.

– Sammenhengen virker åpenbar, mener Shakil Rehman.

Det var under filmfestivalen i Haugesund at Shabana Rehman fikk førstesidene etter at hun kysset kulturminister Valgerd Svarstad Haugland og viste sin bare bak under et show for publikum.

Naboer våknet

– Jeg våknet rundt 4.10 i natt av skuddsalver. Det hørtes ut som noen fyrte av et maskingevær, sier en kvinnelig nabo (32) til NTB. Hun bor rett ved restauranten.

En annen nabo, en 30 år gammel mann, har samme oppfatning:

– Men jeg trodde det var fyrverkeri.

Ingen av dem fant grunn til å melde fra til politiet – dels fordi de ikke ville «blande seg inn», dels fordi de har hørt smell i gaten tidligere, uten at det har vært noe dramatisk i det.

– Dessuten var alt stille og rolig i gaten umiddelbart etterpå, sier de to.

Ingen av dem har hørt bilstøy i forbindelse med skuddepisoden, og 30-åringen er av den oppfatning at gjerningspersonene må ha operert til fots og kommet seg unna i en bil som må ha stått parkert i en sidegate.

Vaktmester Calixto Sletten opplyser til NTB at ingen med tilknytning til restauranten har fått noe forvarsel om det som skjedde natt til onsdag.

(©NTB)