Lagmannsretten fant ikke mannen skyldig i grov vold mot babyen mannen var stefar for, og dømte ham fredag etter en langt mildere lovbestemmelse, ifølge Agderposten.

I juni dømte Aust-Agder tingrett 20-åringen til to og et halvt års fengsel for grov vold mot babyen. Påtalemyndigheten mente at den to måneder gamle gutten var blitt utsatt for vold av stefaren, etter at babyen hadde pådratt seg 17 ribbeinsbrudd, knekt lårbein og blåmerker på kroppen. Barnet bar også preg av «shaking baby» ved blødninger bak øynene og i hjernen. Legen som undersøkte ham kunne i sin rapport berette om blåmerker i panna, hevelse i øyelokkene, størknet blod i nesen, blåmerker på leppene og indre blødninger i begge øynene. Da babyen kom til Sørlandet sykehus i Arendal like før jul i fjor ble tilstanden betegnet som kritisk.

20-åringen har hele tiden nektet straffeskyld, og har hevdet at han gav spedbarnet babymassasje.

Agder lagmannsrett mente at arendalitten handlet uaktsomt, og kom ifølge Agderposten til at 20-åringen «ved uaktsomhet forvoldte betydelig skade». Straffen ble satt til fem måneders fengsel. Han må dessuten betale barnet 50 000 kroner i oppreisning.

— Han er svært lettet over å bli trodd på at skadene skyldtes hans manglende kunnskap om behandling av barn, og ikke voldsbruk, sier 20-åringens forsvarer Arild Holden til Agderposten, og varsler mulig erstatningskrav.

— Med dommen har min klient sittet betydelig lengre fengslet enn dommen han fikk. Det vil derfor bli vurdert et erstatningskrav for oversoning, sier Holden.