KRISTIANSAND: For ABCenter er det snakk om tidenes salgsoppdrag, men for politikerne i Kristiansand kommer meldingen om salget som julekvelden på kjerringa. Marvika inneholder flere titalls bygninger og er på over 500 dekar.— Dette hadde jeg aldri trodd at Skifte Eiendom (Forsvarets eiendomsselskap red. anm.) ville gjøre. Nå må vi snu oss rundt og vurdere om vi skal være med og by eller om vi kan forhandle fram noe på andre måter. Vi er tverrpolitisk enige om at Marvika i stor grad skal bevares til allmenne formål, og vi ønsker den på kommunale hender, sier ordfører Jan Oddvar Skisland.Både Høyres Tore Austad, Aps Mette Gundersen og SVs Torbjørn Urfjell støtter Skisland. De mener kommunen må forsøke å slå til seg de gigantiske arealene. Bolærne på nytt?

Ordføreren sier han frykter et nytt Bolærne. For få dager siden solgte Skifte Eiendom det flotte forsvarsanlegget Bolærne i Vestfold til kirkesamfunnet Smiths venner for et par millioner kroner mer enn fylkeskommunen ville gi. Området kan bli totalt privatisert.- Det eneste positive så langt er at området hvor vi tenker nytt stadion, ikke skal selges foreløpig, sier Skisland.Kommunen var i forhandlinger om kjøp av Marvika for et par år tilbake, men forhandingene gikk i lås på grunn av prisen.- Vi har trodd at salg lå lenger inn i fremtiden. Vi holder på å utarbeide en ny kommunedelplan for Lund, hvor utnyttelsen i Marvika er med. Denne planen er ikke vedtatt ennå. Jeg skjønner ikke hvorfor Skifte ikke avventer denne behandlingen, sier Skisland.Årsaken er et forlik en sen nattetime i Stortinget før jul. Da regjeringspartiene og Ap gjorde opp statsbudsjettet, trengte de penger. Derfor påla de Skifte Eiendom å selge eiendommer for 300 millioner kroner mer enn planlagt i 2004. - Krev friområde!

Demokratenes Olaf Messel synes ikke salget er dramatisk:- Nei, det er bra. La dem selge, så frigjøres området. Vi politikere har ett å gjøre. Vi må legge hele greia ut til friareal. Da kan ingen bygge der. Så jeg er slett ikke bekymret, sier han.I kommunedelplanen legges det opp til 50.000 kvadratmeter bolig/kontor/forretningsareal i selve Marvika, mens Romleåsen og Gleodden skal bevares.- Det er vi fornøyd med, sier regiondirektør Sverre Tiltnes i Skifte Eiendom. Han sier dette omtrent er helt i tråd med de mulighetsstudiene Forsvaret i sin tid utarbeidet.- Jeg tror på godt over 100 millioner kroner for eiendommen. Vi har allerede interessenter som ønsker å kjøpe, sier han. To lokale interessenter

Det er snakk om to lokale eiendomsutviklere. Hvem det er, vil ikke Tiltnes si noe om.Men det er ikke mange som har finansielle muskler til en så stor kjøpesum. De med mest penger er Rasmussen-gruppen (som satser mer og mer på eiendom) og entreprenørfirmaet Kruse Smith AS.Vi greide ikke å få ledelsen i noen av firmaene i tale onsdag kveld.