For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player. KRISTIANSAND: Det var ved 21-tiden at dramaet utspant seg i Kristiansand sentrum. Begge mennene lå sent i går kveld kritisk skadet på operasjonsbordet ved Sørlandet sykehus Kristiansand. Det var da uklart om de to mennene hadde stukket hverandre, eller om det var en tredje person inne i bildet.

— Jeg spaserte rett inn i dramaet. Først kom én mann løpende forbi meg med en stor kjøttkniv i hånden. Han virket totalt forvirret og desperat. Litt lenger bort i gata fant vi en mann liggende på fortauet, totalt tildekket av blod, forteller øyenvitne Gisle Majors.

Med myndig hjelp fra en kvinnelig sykepleier fikk han satt i gang førstehjelp på den unge mannen som lå blodig, blek og livredd utenfor en leilighet på fortauet i Kronprinsens gate

— Han hadde flere dype kutt. Ett dypt kutt i armen, et par stikk i mageregionen og to fingre som nesten var kuttet helt av, forteller Majors.

Gisle Majors kunne se at mannen med «kjøttkniven» løp videre oppover Kronprinsens gate, i retning Kvadraturen skole og Posebyen. Hvorvidt det var denne mannen som noen minutter senere ble funnet blodig på fortauet i krysset Gyldenløves gate/Holbergs gate var i går kveld usikkert.

— Vi har ikke pågrepet en gjerningsmann, forteller operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Vidar Neset.

Politiet vil ikke oppgi alder til de to som i all hast ble sendt til Sørlandets Sykehus Kristiansand.

— De var unge, jeg anslår i begynnelsen av 20-årene, og av utenlandsk opprinnelse, forteller Gisle Majors.

Fædrelandsvennen har også snakket med de to øyenvitnene som oppdaget den andre knivstukne, på fortauet i krysset mellom Gyldenløves gate og Holbergs gate.

— Denne personen var blodig og han var livredd. Han hadde et dypt kutt i den ene armen. Vi måtte få ham over i stabilt sideleie, men da kastet han opp. Han var blek og fryktelig redd. Ambulansen hentet han etter kort tid, forteller et av øyenvitnene.

Ved Sørlandet sykehus Kristiansand ble det i går kveld klokken 22.30 opplyst at tilstanden til begge mennene var kritisk, og at de fortsatt lå på operasjonsbordet.

— Det var enormt mye blod. Det var helt forferdelig. Sykepleieren fortalte meg at mannen vi fant på fortauet måtte ha mistet veldig mye blod, forteller Gisle Majors.

Kronprinsens gate, mellom Dronningens gate og Tollbodgata ble raskt sperret av politiet.

— Vi har sendt både taktisk og teknisk team til Kronprinsens gate. Vi jobber på spreng for å finne ut hva som har skjedd, sier operasjonsleder Neset.