— Vi satt en stund med følelsen av at noen skulle drikke og slåss jula inn. Det har vært veldig mye bråk til å være en torsdag, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Bård Austad.

Faktisk har det vært hele ni tilfeller av bråk ved utesteder på Sørlandet natt til fredag.

Ti over tolv fikk politiet meldin om at en beruset mann hadde gått berserk utenfor hovedinngangen til Caledonien i Kristiansand. Mannen ødela blant annet noen blomsterkasser. Politiet pågrep den 33 år gamle byløven. Han vil bli anmeldt etter løsgjengerloven.

Kvart over ett var det også bråk i Kristiansand. Denne gangen ved Kick Café. Politiet fikk melding om at en person var blitt slått i hodet med et ølglass. Den fornærmede, en kristiansander midt i 20-årene, ble tatt med til Sørlandet sykehus Kristiansand for behandling. Han skal ikke ha blitt alvorlig skadet, men han måtte sy flere sting og kommer til å anmelde forholdet. Den mistenkte skal også være fra Kristiansands-området.

Også på Havana Etcetera i Kristiansand har det vært bråk. En 23 år gammel Kristiansander plaget både vakter og gjester på utestedet. Politiet kom og bortviste 23-åringen, men han var dum nok til å komme tilbake og da fikk han ikke flere sjanser. 23-åringen ble pågrepet og anmeldt for brudd på politiloven.

Like etter klokken halv ett smalt det også i Mandal. Politiet kom tilfeldig over et tilfelle av uprovosert vold i Bryggegata. En Mandalitt i begynnelsen av 20-årene ble slått ned av en bekjent i 30-årene. Den fornærmede ble kjørt til Sørlandet sykehus Kristiansand, hvor han fredag morgen ligger for observasjon. Det skal ikke dreie seg om alvorlig personskade. Forholdet vil bli anmeldt.

Også i Grimstad var det bråk natt til lille julaften. Like før klokken fem på natten pågrep politiet en 23 år gammel mann som hadde forsøkt å slå inn en dør på utestedet Luftslottet. Det viste seg også at 23-åringen hadde slått til en av vaktene på stedet tidligere på kvelden.