KRISTIANSAND: — Jeg tror vi har sikret oss foto som kan identifisere gjerningsmannen, opplyser Einar Skarpeid, politiførstebetjent på Vågsbygd politistasjon.

Raneren, som ikke var maskert, beskrives som en mann i 35-40-årsalderen. Politiet jobbet i helgen for å sikre seg flere spor etter raneren, men hadde i går kveld ingen mistenkte. Politiet har likevel godt håp om å oppklare ranet denne gangen. Det er knapt et halvt år siden sist stasjonen ble utsatt for et liknende ran. Det ranet er ennå ikke oppklart.

Det var like før stengetid klokken 23.00 lørdag kveld ransmannen dukket opp i butikken til Rona Bilservice bensinstasjon øst for Kristiansand. Den kvinnelige ekspeditøren i begynnelsen av 20-årene var alene i butikken da raneren trakk kniv og kom bak disken til henne.

— Ekspeditøren oppfattet situasjonen som meget truende, sier Øyvind Holberg, direktør i Retail sør, som drifter Rona og en rekke andre Shellstasjoner.

Ekspeditøren ble ikke fysisk skadet under ranet.

Belastning

Holberg er dypt bekymret for det økende antall ran på Sørlandet. I fjor høst ble Shell-stasjonene både på Rona og på Valhalla knivranet med få ukers mellomrom. Tre andre bensinstasjoner ble også ranet i løpet av noen måneder før jul og de første månedene i år. Etter det Fædrelandsvennen erfarer er ingen av disse ranene blitt oppklart.

Helgens ran på Rona er det sjette i rekken i Kristiansand på rundt et halvt år. Holberg sier ranene gjør det vanskeligere å skaffe folk til kveldsvakter på stasjonene.

— Flere vegrer seg for å jobbe kveldsvakter. Så mange ran i løpet av kort tid skaper frykt og usikkerhet blant de ansatte, noe som er svært beklagelig, sier han.

Holberg synes det er tragisk at noen vil gjøre seg til ransmann for de små pengebeløpene som ligger i kassene rundt omkring på bensinstasjonene.

— Det var bare vekslepenger raneren kom av gårde med i helgen. Vi har ikke mye kontanter i butikkene lenger, sier han.

Holberg tror det ikke varer så lenge før bensinstasjoner blir helt uten kontanter.

— Det kommer nok, men det er en del investeringer som må gjøres først, sier han.