LILLESAND: Bystyret vedtok under et møte i februar å søke om å bli overført til Vest-Agder fylke. Nå har kommunal— og regionaldepartementet vurdert søknaden, og besluttet å utsette behandlingen i påvente av nye retningslinjer.

Les brevet fra kommunal- og regionaldepartementet til fylkesmannen i Aust-Agder her.

— Det vi registrerer er at departementet ikke vil ta tak i dette nå ettersom man jobber med en reform vedrørende regionene, sier ordfører Arne Thomassen i Lillesand.

Denne måneden legges en ny stortingsmelding om forvaltningsreformen frem for Stortinget. I kjølvannet av den vil fylkeskommunene få ansvar for å legge opp en ny plan for inndeling i fylker.

Dette skal sikre forankring og legitimitet, mener departementet, som legger vekt på at kommunene skal involveres i prosessen.

Ordføreren i Lillesand sier Stortinget har planlagt å legge frem meldingen på fredag.

— Vi er spente på innholdet i den meldingen. Hvis den blir utsatt, så vil vi vurdere å løfte søknaden opp på et politisk nivå, sier Thomassen.

Departementet vil våren 2008 legge frem forslaget til ny regioninndeling for Stortinget, og reformen vil etter planen iverksettes fra 1. januar 2010. Dette skriver kommunal- og regionaldepartementet i sitt svar til Fylkesmannen i Aust-Agder.

— I lys av dette er det mest hensiktsmessig at Lillesands situasjon blir behandlet i innenfor disse prosessene, skriver departementet.

— Jeg vil understreke at vi ikke bruker mye ressurser på dette spørsmålet. Vi har gjennom «Knutepunkt Sørlandet» et godt forhold til begge fylkeskommuner, sier Thomassen.