DEBATT: Skriv din mening om Flekkefjord nederst i artikkelen.

LISTER: Kajakkpadleren skjønner ikke helt begrunnelsen for å henge ut Flekkefjord som reisemål.

— Flekkefjord er en kjempeflott by som har sin sjarm, sier OL-gullvinner Eirik Verås Larsen til fvn.no.

— Det er en liten by, og det skal den være. Det er den beste plassen jeg vet om i verden.

"Gudsforlatt" Det var i helgen at nettstedet Side2 skrev saken: «Hit bør du ikke reise». Der figurerer altså Flekkefjord på listen.

Om sørlandsbyen skriver journalist Øyvind Bakke følgende:

«Selv har undertegnede tilbrakt mye tid i Flekkefjord og Hustad. Dette er to gudsforlatte steder der ikke skjer noe som helst, rare mennesker med rar dialekt og butikkene stenger fryktelig tidlig.» Under oppsummeringen heter det «Flekkefjord - rar dialekt, lite sted, få butikker og ingenting som skjer.»

— Jeg er ikke så imponert over begrunnelsene journalisten bruker for å fraråde å reise til Flekkefjord. Alt er utrolig sentralt i Flekkefjord, og parkerer du i byen, ligger alle butikkene i gåavstand, sier Verås Larsen.

Kajakkpadleren slår også et slag for idylliske Flekkefjord:

- Det er en idyllisk by, spesielt om sommeren, og byen har en veldig avslappa atmosfære. Flekkefjæringer liker og setter pris på livet, sier Verås Larsen.

— Nei, nettdebatt om Flekkefjord, skal jeg være med på å trekke opp det? Jeg synes ikke dette er noe å drive debatt om i det hele tatt, sier skuespiller og opprinnelig flekkefjæring Sverre Anker Ousdal til fvn.no.

Kløfta og Jakarta De andre stedene Side2 fraråder folk å reise til, er Hustad, Notodden, Marseille, Askim, Svinesund, Flå, Kløfta, Emirates Stadium og Jakarta.

På turistkontorets nettsider, regionlister.com, er tonen litt annerledes enn på Side2:

«I den gode stemningen Flekkefjord byr på, er det som om døgnet får flere timer. Innerst i fjorden ligger Flekkefjord by med et koselig sentrum som innbyr til en avslappende handle- eller rusletur.»

Er Flekkefjord så ille som mange mener? Skriv din mening!