KRISTIANSAND: Den andre tiltalte i saken, hans 22 år gamle kamerat, ble i mai dømt for både å ha medvirket til sprengingen av en fartstavle i Søgne og for sprengingen av toalettet. Han fikk en fengselsdom på seks måneder for de to forholdene og ble i tillegg dømt til å betale nærmere 900.000 kroner i erstatning til Statens Vegvesen. Han har anket dommen.

22-åringen uttalte da til fvn.no at han synes "beløpet var sinnsykt høyt"

Må erstatte 700.000 Den jevngamle kameraten, som nå er dømt, dømmes for sprengingen av toalettet og for å ha vært med på sprenge en telefonstolpe ved Krossen i Søgne. Straffen er i Kristiansand Tingrett satt til 120 dagers fengsel og 700.000 kroner i erstatning til Statens Vegvesen. Summen må betales av han selv og den tidligere dømte kameraten.

Det var i november i fjor at de to 22-åringene kjørte rundt i en bil i Søgne-området og "kjedet seg" og fant ut at de ville sprenge noe i lufta. En av dem hadde, som kjent, tidligere vært med på å sprenge en fartsmålertavle med dynamitt i juni.

Plasserte dynamitt i toalettskålen

Ved hjelp av en nøkkel tiltalte hadde tilgang til, tok de seg inn på et lager ved hans arbeidsplass og stjal med seg en mengde dynamitt. Deretter kjørte de senere på kvelden til toalettet på en rasteplass Lohnelier og fant ut at det var et tilfredsstillende "sprengningsobjekt". De plasserte to ladninger med dynamitt i toalettskålene, tente på og kjørte fra stedet.

En bilist som kom forbi kort tid etterpå, hørte smellet og varslet politiet da han var redd liv kunne vært gått tapt. De to 22-åringen kjørte senere tilbake til åstedet og sjekket ut skadene.

10. desember i fjor var de to nok en gang ute og kjørte og fant igjen ut at de ville "ødelegge noe". Denne gangen ble offeret en telefonstolpe ved Krossen i Søgne. Nok en gang ble det brukt dynamitt.

Den nå dømte 22-åringen er av retten dømt for grovt skadeverk i begge tilfeller. Han har i retten delvis tilstått straffeskyld.