KRISTIANSAND: – Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at den ni måneder gamle gutten døde som følge av vold mot hodet, sier politioverbetjent Magne Storaker som leder avsnittet for grov vold og sedelighetssaker i Agder politidistrikt.

Den 28 år gamle norske statsborgeren og kjæresten til moren som er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, blir tirsdag fremstilt for Kristiansand tingrett med begjæring om vare tektsfengsling i fire uker med to uker i isolasjon.

– Han har bare kjent den unge kvinnen i tre uker. 19-åringen er fra Kristiansand, men har bodd flere år i utlandet. Hun bodde i sokkelleiligheten i Bertes hvor barnet ble funnet. Barnet ble sendt direkte til obduksjon på Rettsmedisinsk institutt lørdag, sier Storaker, som leder etterforskningen.

– 28-åringen er tidligere dømt for ran, vold og motarbeidelse av rettssystemet i tillegg til narkotika og vinning, sier Storaker.

Siktelsen lyder på legemsfornærmelse med døden til følge under særdeles skjer

pende omstendigheter. Ingen andre er siktet i saken.

Mannen som er siktet for drapet er kjæresten til barnets mor. Siktedes advokat, Abdelilah Saeme, sier til NTB at mannen norsk statsborger i slutten av 20-årene.

Det var tidlig lørdag morgen ved 07.30-tiden at AMK-sentralen ble varslet om at et barn ikke pustet. Ambulanse ble straks sendt til kjellerleiligheten på Lund. Der ble det livløse barnet tatt hånd om av hjelpepersonell fra Sørlandet sykehus Kristiansand.

— Også barnets mor ble med ambulansen til sykehuset, sier politiadvokat Thorsen.

— Det var også andre enn barnemoren i leiligheten, sier Thorsen som ikke vil si hvem eller hvor mange.

— Vi så en ambulanse utenfor huset ved 08-tiden lørdag morgen. En ung kvinne ble støttet ut av boligen og inn i ambulansen, forteller et øyenvitne til Fædrelandsvennen.

Gutten ble konstatert død ved ankomst sykehuset. På grunn av barnets tilstand ved ankomsten, ble politiet straks alarmert.

Den siktede mannen har forklart at han var på besøk hos kvinnen. Han ble vekket av kjæresten på morgenen. Hun var fortvilet fordi hun ikke fikk kontakt med barnet sitt.

— Han sto opp og ringte etter ambulanse. Han ble med til sykehuset. Da han kom dit, fikk han beskjed om at han skulle avhøres av politiet som vitne, sier mannens advokat Abdelilah Saeme.

Noen timer senere ble han pågrepet og siktet i saken.

— Han ble helt fra seg da siktelsen kom og han måtte få medisinsk bistand. Selv om tilstanden hans er svært dårlig, har han vært villig til å la seg avhøre, sier Saeme.

— Han har ikke kjent barnet lenge, men han er veldig glad i barn. Han stiller seg helt uforstående til siktelsen, sier Saeme.

Politiet plomberte lørdag kjellerleiligheten som er åstedet for dødsfallet. Det er i helgen gjennomført betydelige tekniske undersøkelser inne i kjellerleiligheten.

svein.versland@fedrelandsvennen.no

lene.gunvaldsen@fedrelandsvennen.no