KRISTIANSAND: Tidligere har toppen 7.000 tatt turen til Dyreparken på én dag i juni, og for Dyreparken som budsjetterte med 4.500 besøkende søndag, kom folkehavet som et sjokk.

Folk er sure

— Det kom som julekvelden på kjerringa, innrømmer direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamot, til fvn.no.

Fint vær kombinert med at Sparebanken Sør sponset inngangen for sine kunder, førte til lange køer og kaos på E18 søndag formiddag. Mange er forbannet og mener banken burde forstått at flere benyttet seg av tilbudet. Sparebanken Sør hadde nemlig regnet med at mellom 500 og 1.500 tok turen til parken på deres regning.

Men av totalt 17.500 gjester kom hele 9.000 inn på bankens regning. Med 4,13 personer per bil, som Dyreparken tidligere har regnet seg frem til, vil det si at over 4000 biler lette etter parkering søndag.

«Skulle tro at bankens folk hadde økonomisk innsikt til å skjønne at hvis man gir bort en 1000 lapp - som det ellers ville kostet en familie å komme inn - så kommer det ganske mange!?», skriver en leser på fvn.nos debattforum.

— Jeg må bare beklage. Det er nok mange gjester som ikke er så fornøyde i dag. Det er et flott tiltak fra Sparebanken Sør, men vi må ha et møte med dem og oppklare hvorfor det ikke ble varslet at flere kom til å komme, sier Aamot.

(Saken fortsetter under bildet)

Lang kø fra E18 i østgående retning. Foto: MMS-tipser.

Travparken åpnet

Parkdirektøren takker travparken for å være kjappe med å åpne portene for parkering der.

— Dermed løste situasjonen seg etter hvert, sier Aamot, før telefonen bryter…

— Nå konka telefonen ut, - det har vært mange telefoner i dag for å ordne opp i ting. Vi hadde verken nok parkeringsvakter eller bemanning ellers til å ta i mot så mange, oppsummerer Aamot.

Bortsett fra Los-dagen, hvor alle kommer inn gratis, er 17.500 ny besøksrekord for Dyreparken. Den forrige rekorden ble satt 19. juli 2007, da var det 16.631 besøkende.

— Dager med over 15.000 pleier kun å være i juli og kan telles på ei hånd hvert år. Dette var over all forventning og langt over det parken var dimensjonert for i dag, sier Aamot.

Situasjonen løste seg etter hvert, da travparken ble åpnet, og folk også parkerte på Avenyen.

— Jeg er glad for at dette ikke var på lørdag da handlende i Sørlandsparken hadde tatt de p-plassene, sier Aamot.