KRISTIANSAND: Den spanske forskergruppa Internet Lab har nå publisert sin Webometerics-liste — rankinglisten over verdens beste universiteter. I fjor havnet UiA på 2996. plass, mens de i år har steget til 1973. plass.

Torunn Lauvdal. (Arkivfoto: Monika B. Birkeland) Foto: Monika B. Birkeland

Rektor Torunn Lauvdal hadde ikke fått med seg nyheten da fvn.no ringte i kveld.— Det er ikke så verst, hvis det stemmer, sier hun.

Hun legger til at hun ikke bryr seg så mye om denne rankinglista.

— Jeg er veldig skeptisk til sånne rankinger. De blir veldig endimensjonale, sier hun.

UiA lå på 25. plass i Norge i fjor. I år har de hoppet til 16. plass. Men nok en gang kommer Universitetet i Stavanger foran UiA.

— UiS har flere ansatte innenfor teknologi. De har et petroleumsmiljø som publiserer veldig mye. Og de har vært flinkere til å søke om forskningsbevillinger enn oss, sier Lauvdal om hva hun tror grunnen til dette er.

Det er Massachusetts Institute of Technology som topper lista. Blant de norske er det NTNU i Trondheim som scorer høyest. NTNU ligger på 54. plass og UiO på 55. Plasseringen på lista avhenger mye av hvor mange forskningsartikler hvert universitet har liggende på internett. I tillegg tar de med tilbudet av digitale bibliotek, databaser, digitale kurs og bidrag på internasjonale forskingskonferanser.