KRISTIANSAND: En kunde som var innom butikken i dag tidlig reagerte på synet av grillutstyret som var plassert foran nødutgangen. Blant annet er engangsgriller, grillkull og tennvæske plassert foran døra.

Brannvesenet er på langt nær fornøyd med at nødutgangen er blitt blokkert.

— Rømningsveier skal være fri for hindringer slik at alle aktuelle brukere skal kunne nødutgangen, sier ingeniør Hans Arne Madsen i Kristiansandsregionen brann og redning, til fvn.no.

Med liten kapasitet og mange bygg å sjekke, blir det vanskelig for brannvesenet å sjekke ut hvorvidt reglene til rømningsveier overholdes.

— Vi har ikke kapasitet og kan ikke prioritere alle typer bygg. Når brannvesenet som nødetat avdekker graverende forhold kan vi ikke gjøre annet enn å stenge de delene av bygget som blir berørt. Vi vil først be stedet om å rette opp de aktuelle forholdene, sier Madsen.

Kiwi beklager det forekomne.

— Hvis vi har gjort det, er det noen som har gått med hodet under armen, sier Sigurd Christoffersen, regionsjef i Kiwi, til fvn.no.

Han lover å rydde opp straks.

— Det er rett og slett en skikkelig glipp. Det må vi ta tak i omgående. Det skal ikke forekomme. Vi skal rydde opp i det med én gang. Jeg skal dra innom butikken en gang i ettermiddag, sier Christoffersen.