KRISTIANSAND: Så sent som ved juletider hadde hun en tydelig kul på magen, og alle hjerter gledet seg til å ta imot det lille løvebarnet.

Men i går var siste frist — 120 dager etter parringen. Ingen løvebaby var å se i krybben i løvehuset.

  • Det er litt dumt. Det var noe vi alle hadde sett fram til, og det hadde passet så himla greit akkurat nå, forteller løvepasser Michael Jansen til Rondtforbi.

Det hadde passet perfekt fordi nyfødte må ha et par-tre måneder på seg før de kan slippes ut i anlegget. Og sesongen nærmer seg - tenk hvilken publikumsmagnet det ville blitt med to til seks viltre løveunger på plenen foran alle menneskeungene.

  • Vi kan ikke nekte for at det hadde vært moro. Det er masse liv og full rulle hele tiden med løveunger, opplyser Jansen.

Men det er nye lodder. Løvene går opp i brunst en gang i måneden, og hele forrige uke hekket halvbrødrene Aslan (3) og Aragon (3) ivrig på den andre hunnen, Kila (6). Om tre og en halv måned kan parken få sine etterlengtede løveunger.

  • Vi har plass til en hel haug. Anlegget er godkjent for 12 stykker, opplyser løvesjef Jansen, som forsikrer at de to gutta har skjønt det med blomsten og bien.

PARRINGPARTNER: Løvepasser Michael Jansen med Aslan, som "leverte varene" til Sera. Nå må treåringen fyre seg opp igjen.