TVEDESTRAND: — Heldigvis har dette gått bra. De fem personene ble brakt til Sørlandet sykehus i Arendal for sjekk, men ingen av dem skal være skadet, opplyser operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Politiet fikk melding om ulykken fra en bilist klokken 15.40. Det var en Toyota og en Mitsubishi som kolliderte.

Fikk skrens

- Føreren av Toyotaen var i ferd med å foreta en forbikjøring da bilen fikk en skrens. Den kom over i motsatt kjørefelt og kolliderte med Mitsubishien, sier Austad.

Det var en mann i 50-årene som kjørte Toyotaen. Han var alene i bilen. Føreren av Mitsubishien var en mann i 40-årene, og han hadde meg seg tre barn som passasjerer.

I god behold

Et stort redningsapparat ble sendt til ulykkesstedet, og kunne konstantere at alle de fem var i god behold. Ifølge Agderposten skal alle ha brukt bilbelte. Austad kan imidlertid ikke bekrefte dette.

— Det er opprettet en trafikksak på ulykken, og det vil eventuelt komme frem under etterforskningen om de involverte brukte bilbelte, sier han.

Ulykken hindret ikke trafikken i området i særlig grad.

— Begge kjøretøyene ble stående inntil veiskulderen, så det var greit for andre trafikanter å passere. Det oppstod kun korte køer under bilbergingsarbeidet, sier Austad.

Bilene er nå fjernet fra området, og trafikken går som normalt.

Advarer mot varierende føre

Det har skjedd flere ulykker på veiene i Agderfylkene i helga. Lørdag døde en 31-åring av skadene han pådro seg i en frontkollisjon på E 39 ved Flekkefjord, og natt til lørdag ble en 19-åring alvorlig skadet i en ulykke på riksvei 44 ved Flekkefjord.

Politiet ber nå bilister om å være obs på at kjøreforholdene kan være varierende, og være påpasselige når de skal foreta forbikjøringer.

- Selv om hovedbanen er bar, kan forbikjøringsfeltet være glatt eller belagt med slaps da det er mindre trafikk der. Når du kommer over på slapsete vei kan du få vannplaning, og da er det fort gjort å miste kontrollen over bilen, sier Austad.

Han advarer også om at avkjørings- og innkjøringsfelt kan ha vanskeligere kjøreforhold enn hovedfeltet.

MATERIELLE SKADER: Begge bilene fikk store materielle skader. Foto: Ernest Boswarva.