KRISTIANSAND: Mens andre universiteter mister søkere, har Universitetet i Agder blitt mer populært.

Vel å merke er økningen svak. 3608 personer har UiA som sitt førstevalg før høstens studier. Det er en økning på knapt en prosent fra i fjor da 3570 hadde UiA som førstevalg.

Det viser tall fra Samordna opptak.

Ved UiA puster de lettet ut. Ledelsen hadde fryktet at søkertallene ville fortsette å falle.

– Når det er gode tider på arbeidsmarkedet, går søkertallene ned. Det var det som skjedde i fjor, og vi fryktet at det ville skje i år også, sier Bjørn Monstad, studiedirektør ved UiA.

Til sammen 10.457 har oppført UiA som et av sine studievalg.

Passe populært UiA er langtfra det mest populære lærestedet i Norge. Rangeringen fra Samordna opptak viser at UiA kommer på 24. plass over hvor det er størst søkning i forhold til antall studieplasser. Ser man på totaltallet, ligger UiA på åttende plass.

Idrett er det desidert mest populære faget på UiA. 64 har idrett som sitt førstevalg, mens det kun er 12 plasser på faget. Fysikk er minst populært. Kun tre har det som førstevalget, mens det er 15 ledige plasser. Heller ikke ingeniørstudiene i Grimstad er spesielt populære, men det er likevel en økning sammenlignet med tidligere år.

– Det er noe av det mest positive ved årets opptak. Også på lærerstudiet i Grimstad er det blitt flere søkere, sier Monstad.

På 19 studier er det flere plasser enn det er søkere som har studiet som førstevalget. Men Monstad tror ikke det betyr at de må stenge studier.

Ledig på Ansgar Også Ansgar Teologiske Høgskole ser ut til å få mange ledige studieplasser til høsten. Her er det 185 plasser, men bare 97 som har skolen på sitt førstevalg. Likevel er det en økning i forhold til i fjor.

– Vi har alltid hatt åpne studier, men i år er ikke det sikkert at det blir tilfelle. Grunnen er at vi har en kraftig økning i antall søkere på musikk, sier rektor Harald Nygaard.

På Mediehøgskolen Gimlekollen ser studiene til å bli fylt opp. Mest populært er faget avisjournalistikk. Her er det 24 ledige plasser, mens 46 har studiet som sitt førstevalg.