KRISTIANSAND: I tillegg er han dømt til å betale oppreisningserstatning til buss-sjåføren med 50.000 kroner. Den domfelte har allerede sittet nesten tre måneder i varetekt.

Kristiansand tingrett har i forbindelse med straffeutmålingen vært i stor tvil.

«På den ene siden er det tale om et grovt ran, som i utgangspunktet kvalifiserer til en ubetinget fengselsstraff av en ikke ubetydelig lengde. På den annen side er tiltalte svært ung, slik at han i utgangspunktet og med henvisning til det ovenstående bør få en annen straffereaksjon enn en ubetinget fengselsstraff. Selv om tiltalte er svært ung, og at det er sterke hensyn som tilsier at så unge personer ikke bør sone fengselsstraff, er det for retten ikke nevneverdig spillerom i nærværende sak. Det er ikke hensiktsmessig med samfunnsstraff, idet tiltalte ikke ønsker dette. Han er heller ikke egnet jf. personundersøkelsen. Videre ønsker ikke tiltalte eller hans forsvarer en betinget reaksjon, idet dette innebærer at han får en kortere ubetinget fengselsstraff, hvilket medfører at tiltalte må tilbake igjen til barnevernsinstitusjon, noe han ikke ønsker. Retten har i denne forbindelse merket seg at tiltalte har svært sterke synspunkter dersom han tilbakeføres barnevernsinstitusjonen. Videre bemerkes det at tiltalte har sittet varetektsfengslet en periode, og at han for tiden er varetektsfengslet i Åna fengsel. Det er opplyst at tiltalte fungerer greit i fengselet og at han har et opplegg rundt seg. Retten legger til grunn at Friomsorgen vil bestrebe seg på at en soning vil foregå på en slik måte at man tar hensyn til tiltaltes unge alder».

Dermed har retten landet på at det ikke skal være en såkalt deldom, det vil si delvis betinget og delvis ubetinget. Forsvareren ba om at straffen ble ubetinget.

Retten bestod av tingrettsdommer Knut Otterbech samt meddommerne Dagfinn Bjerke og Lisbeth Gauslå Føreland.