FARSUND: Det var et kvarter før stengetid den 28. juni i fjor sommer at mannen kom inn i gullsmed Peersens butikk i Flekkefjord.

Synlig beruset med ei flaske Jägermeister under arma og uten maskering foran ansiktet truet mannen til seg penger.

Da 57-åringen kom inn i butikken skal mannen ha truet med å skyte kvinnen bak kassa om han ikke fikk penger fra kassa i butikken. Kvinnen bak kassen lot seg imidlertid ikke true, og gav ikke fra seg penger.

Etter noen minutter beklaget mannen seg og fortalte at ransforsøket var en spøk. Politiet så ikke like humoristisk på saken og siktet mannen for brudd på straffelovens 268; grovt ran.

Tiltalte fortalte i retten at kvinnen, som var alene på jobb, så redd ut og var for fin til å skytes. Selv forklarte hun at ransforsøket ikke har gjort henne redd for å være på jobb.

Noen dager etter ransforsøket gikk politiet gjennom mannens leilighet. Der fant politiet en salongrifle og tre haglegeværer i et klesskap. Problemet med våpnene var at vital del ikke var fjernet, og dermed var de fullt brukbare.

I Lister tingrett sa 57-åringen seg delvis skyldig i tiltalen. Retten kom fram til at mannen burde dømmes til fengsel i 120 dager, men halvparten av straffen gjøres betinget.