KRISTIANSAND: Av fengslingskjennelsen går det frem at siktelsen mot 38 åringen er utvidet til forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Siktelsen er også utvidet til å omfattet trusler og brudd på besøksforbundet overfor sin avdøde ekskone.

Kristiansand tingrett sier i sin kjennelse at det er flere forhold som tilsier fortsatt varetekt. Forbrytelsens karakter er avgjørende, men retten legger også andre forhold til grunn.

”Siktede er irakisk statsborger, og opplyste på åstedet til et vitne (avdødes nye venn) at han skulle ta med seg barna til Irak. Siktedes kollega har forklart at siktede i lengre tid har sagt at han skal flytte fra Bygland samt at datteren hadde opplyst at de skulle dra til Irak. Avdødes bror har også forklart at hvis siktede ikke hadde blitt pågrepet ville han ha flyttet til Irak med barna. Det foreligger videre opplysninger om at siktede og hans familie har kommet til Norge ved bruk av falske pass og ved å oppgi uriktige opplysninger om alder og reelle slektskapsforhold. Faren for unndragelse må også ses i sammenheng med at siktede nå er siktet for en meget alvorlig straffbar handling, hvor en eventuell domfellelse må påregne å kunne medføre en meget lang ubetinget fengselsstraff”, heter det i kjennelsen fra tingretten og sorenskriver Yngve Svendsen.

Det har vært uklarheter omkring alderen på den eldste sønnen til paret. Hans offisielle alder i norske dokumenter er 16 år. Den avdøde moren er 31 år.