BIRKENES: – God tur! Sier kona Stina Jeanette (25) og gir mannen en stor klem før han triller ut fra gårdstunet foran huset deres på Birkeland.

I januar venter hun tvillingene deres. Men først skal mannen med Norges råeste rullstol gjennomføre landets råeste rullestol-tur: Nesten 400 kilometer fra Birkeland til Oslo!

– Nå har jeg nådd rundt 60.000 kroner i sponsorinntekter, fastslår Svein-Erik fornøyd.

Følgebil er delvis sponset. Den kjører kameraten Steinar Heia (20) hele veien, med henger som rommer en vanlig rullestol.

**Les også:

Svein Eriks rullestol ruler stripa

Se bildeserie fra ombyggingen av rullestolen her**

Karine Strand fra Handikapforbundet i Agder er på plass for å ønske god tur. Svein-Erik er en av forbundets medarbeidere som veileder, og en viktig inspirator for andre handikappede.

– Han er sprø, «herlig sprø», ler Karine, men legger til:

– Om noen klarer å gjennomføre dette, så er det Svein-Erik!

Nå er Svein-Erik etappeplanen klar. Herefoss i formiddag, og langt på vei til Åmli innen kvelden. Ferden går indre led over Treungen, Prestestranda, Skien/Porsgrunn, Sande og via Asker til Oslo. Om en drøy uke håper han å være framme – om «vær og føreforhold» holder.

Fvn.no følger med på ferden.

GOD TUR: Svein-Erik Jansen (34) får en god klem og lykkeønskninger av kona Stina Jeanette (25) før avreise hjemmefra. Bak kameraten Steinar Heia (20) som er med i følgebil med henger. Foto: Vidar Fløde