KRISTIANSAND: Det er noe usikkerhet om hva som vil skje i bystyret i oktober, men siden de fleste småpartiene går mot skolenedleggelse, virker det i øyeblikket som barn, foresatte og ansatte kan pustet lettet ut.

BITTER PILLE

Men det er en bitter pille: For å unngå kutt i skoledriften, forskutterte i fjor bystyret fem millioner kroner i innsparinger på skolenedleggelser. Nå mangler de pengene plutselig – dermed går det mot ostehøvelkutt i kvaliteten på den generelle skoledriften.

Skoledirektør Marie Føreland advarte mot dette, og sa klart fra:

— Penger kan ikke brukes to ganger.

Høyre var eneste parti som går inn for å legge ned både Voie og Erkleiv. Skolepolitisk talsmann Espen Saga kalte de andre feige.

— Flere partier salderer budsjett og er med på å starte prosess med ny skolestruktur. Men når det kommer til endelig vedtak – når dere må se elever og foreldre i øynene, da bakker dere ut. Det er vår oppgave som politikere å drive effektivt. Gradvis vil Kristiansand-skolen nå bli dårligere og dårligere og mer og mer ineffektiv, sa han.

- OFFENTLIG TERROR

Frp er eneste av de store partiene som ikke vil legge ned noen skoler. Representant Sissel Andersen kalte det offentlig terror mot Erkleiv å stadig komme opp med nye forsøk på nedleggelse.

— Vi ser på barna. De rammes. Penger å spare? Jo, men da kan vi heller spare på administrasjon. Vi trenger ikke legge ned noe, sa hun.

KrFs gruppe er uenig om skolekutt på Voie, men står sammen om å bevare Erkleiv.

Ap vil legge ned Erkleiv, hvis pengene som spares går til skolebudsjettet. Men de vil ikke legge ned Voie, fordi de mener man må avvente hva som skjer med ny husbygging på Kroodden.

Flere detaljer fra debatten og hva som til slutt ble stemmetall i papiravisen i morgen.