ARENDAL: – Nå er jeg bare hoppende glad, sier Morten Sandberg til Agderposten.

Morten Sandberg og Nine Riibe ble i fjor satt under tiltale for grov økonomisk utroskap, brudd på bokføringsloven og overtredelse av aksjeloven.

Fem millioner

Statsadvokaten legger til grunn at Sandberg og Riibe skal ha tilegnet seg fem millioner kroner for mye i lønninger gjennom overfakturering av tjenester fra selskapet Concept Communication AS.

I tiltalen beskyldes de to for å ha fakturert tjenester, herunder lønnskostnader for ansatte som arbeidet inn mot festivalen, med totalt 8 millioner kroner.

Ifølge grunnlaget for tiltalen skal de reelle lønnskostnadene ha utgjort 3 millioner kroner.

Ikke grunnlag

I dag Morten Sandberg og Nina Riibe enstemmig frifunnet av Aust-Agder tingrett for grovt økonomisk utroskap.

– Det har ikke vært grunnlag for tiltalen, slår tingretten fast i den enstemmige dommen.

– Beskyldningene var fullstendig grunnløse, sier Nina Riibe.

— Kunne fakturert mer

Riibe jobbet som økonomiansvarlig i Hovefestivalen AS og Concept Communication AS da festivalen ble etablert i 2007. Sammen med Morten Sandberg og Toffen Gunnufsen satt hun også i styret i Hovefestivalen AS.

Hun ga i retten en detaljert forklaring om hvilke ansatte i Concept Communication som har jobbet for Hovefestivalen, og hvor mye arbeid de har lagt ned. Riibe mente CC i realiteten kunne ha fakturert for mer enn det som er gjort, på bakgrunn av arbeidet som er utført.

- Har arbeidet mer enn 100 prosent

Advokat Harald Stabell, som representerer Morten Sandberg, la vekt på at Hovefestivalen åpenbart har nytt godt av arbeidet som ble utført av CC. Blant annet ved at de sørget for å tilføre festivalen flere millioner i sponsormidler.

— Morten Sandbergs forklaring vil sannsynliggjøre at han ikke har arbeidet halv tid, slik politiet legger til grunn, men en 100 prosent stilling, antakelig mer, sa Stabell til Fvn.no før rettssaken.