AGDER: Politimester Lindeberg har skissert opp Agder politiets organisering på ny, slik hun ønsker å organisere politidistriktet.

Den nye skissen kommer på bordet etter flere reaksjoner fra kommuner og andre instanser i første høringsrunde.

Av skissen, som nå sendes ut på høring frem til 31. desember i år, fremkommer det at Lindeberg vil fastholde omtrent samme organisering som i den opprinnelige skissen.

Les også: Vil legge ned over halvparten av kontorene

Politimesteren vil ha antall tjenesteenheter på Agder ned fra 27 til 11. Dette fordi hun mener det vil gi flere fordeler, deriblant økt fleksibilitet og kapasitet.

Politimesterens forslag:

  • Holt politistasjonsdistrikt , som vil dekke Risør politistasjon samt Gjerstad, Tvedestrand, Vegårdshei og Åmli lensmannskontorer. Plasseres i Tvedestrand .

  • Arendal og Froland politistasjonsdistrikt , som vil dekke dagens politistasjon i Arendal og Froland lensmannskontor. Plasseres i Arendal .

  • Lillesand og Birkenes politistasjonsdistrikt , som vil dekke dagens lensmannskontor i Lillesand og Birkenes. Plasseres i Lillesand.

  • Setesdal politistasjonsdistrikt , som vil dekke dagens lensmannskontorer i Valle og Bykle, Bygland, Åseral og Evje og Hornnes. Plasseres i Valle , med avdelingskontor på Evje.

  • Lindesnes politistasjonsdistrikt , som vil dekke dagens politistasjon i Mandal, samt Lindesnes, Marnardal og Audnedal lensmannskontorer. Plasseres i Mandal.

  • Lyngdal, Farsund og Hægebostad politistasjonsdistrikt , som vil dekke dagens lensmannskontor i Lyngdal, Farsund og Hægebostad. Plasseres i Lyngdal .

  • Flekkefjord og Kvinesdal politistasjonsdistrikt som vil dekke dagens politistasjon i Flekkefjord og Kvinesdal lensmannskontor. Plasseres i Flekkefjord.

Andre endringer:

  • Søgne og Songdalen lensmannsdistrikt endres til Søgne og Songdalen politistasjonsdistrikt.

  • Vennesla og Iveland lensmannsdistrikt endres til Vennesla og Iveland politistasjonsdistrikt.

Det forelås ingen endringer for Kristiansand og Grimstad.

Ordfører reagerer på endring

Den eneste endringen fra politimesterens opprinnelige skisse, er politiets lokalisering i Lyngdal, Farsund og Hægebostad politistasjondistrikt.

Her var Farsund sentrum opprinnelig valgt.

Nå har Lindeberg endret plasseringen til Lyngdal.

— Jeg oppfatter dette som ubegripelig, sier ordfører i Farsund, Stein A. Ytterdahl, til fvn.no.

Lindeberg argumenterer med at alle beboerne i regionen er best tjent med at Lyngdal blir tjenestested.

"Naturlig befolkningsstrøm og hensynet til alle innbyggerne i regionen taler for at Lyngdal blir stedet, da dette er et sentralt knutepunkt i infrastrukturen i regionen", skriver LIndeberg i rapporten.

— Alle faglige momenter taler for at rett plassering er Farsund sentrum. Dette har politimesteren lagt til side. Hun har tatt en ren politisk besutning. Hennes valg gir befolkningen unødige ulemper, mener Ytterdahl.