OSLO: — Dette er en jubeldag. Nå ligger pengene der, så nå er det bare for Lindesnes politikerne å sette i gang, sier Rolf Terje Klungland, til fvn.no.

Det kan bli lettere sagt enn gjort. Lindesnes-ordfører Ivar Lindal frykter at uenighet skal velte veiprosjektet.

- Frykter uenighet

  • Dette er gledelig, men helt ærlig så frykter jeg prosjektet kan bli vraket. Ut fra de tilbakemeldingene jeg sitter med i dag så er det et knapt flertall for ikke å vedta reguleringsplanen. Da er vi like langt i forhold til disse midlene, sier Lindal til NRK Sørlandet.

— Jeg har fått med meg at det ligger inne penger til vei i Lindesnes. Nå er jeg veldig spent på om kommunestyret i Lindesnes tar ansvar, slik de bør gjøre, sier Siri Mathiesen, regiondirektør i NHO Agder.

30 millioner er satt av til veistrekningen mellom Vigeland og Osestad. Klungland mener at man må ta de pengene man får, og gjøre det beste ut av dem.

— Alternativet er at man ikke får noe i det hele tatt, sier Klungland til fvn.no.

Han karakteriserer statsbudsjettet som et godt budsjett i en sosialdemokratisk ånd.

- Klattvis utbygging

Åse Schmidt i Frp er ikke fullt så imponert over regjeringens satsing på E 39. - Det er en klattvis utbygging, og den burde vært mer fremtidsrettet slik at man bygde ut hele veien, sier Schmidt til fvn.no.

Hun mener veien vil bli forbedret bare stykkevis og delt med dagens satsing.

— Frp vil ha vei, men vi vil ha en fremtidsrettet vei, sier Schmidt, som mener det er et stort minus at ikke man velger å bygge ut hele strekningen på en og samme gang.