SØGNE: — En glipp og en feilvurdering fra vår side, det er vi de første til å innrømme. Vi har beklaget i forhold til familien, sier rektor Gisle Johanssen ved Nygård skole i Søgne.

Jenta, som er tysk og flyttet til Søgne for kort tid siden, var i gang med en håndholdt drill da uhellet skjedde forrige tirsdag. Da hun samme ettermiddag ble undersøkt på legevakten, ble det påvist at hun hadde fått revet av håret på et sju ganger ni centimeter stort område innerst ved hårfestet.

— Slike ting skal ikke skje, sier seniorrådgiver Alf Helgeland i Arbeidstilsynet.

— Elever under 13 år skal ikke bruke elektrisk verktøy. Og jenta skulle definitivt vært sendt til lege umiddelbart etter at uhellet skjedde, understreker han.

Arbeidstilsynet vil nå pålegge Nygård skole å redegjøre for sine rutiner, blant annet i forhold til bruk av verktøy.

— Eventuelle reaksjoner vil bli vurdert på bakgrunn av skolens svar, sier Helgeland.

Det var en kontaktperson for den tyske familien som varslet Arbeidstilsynet om ulykken i sløydtimen og som hjalp familien med å oppsøke legevakt.

Rektor Gisle Johanssen sier at det generelt sett er tilstedeværende lærer som skal vurdere legebehov og varsling av foresatte etter uhell.

— I ettertid har både den aktuelle læreren og jeg hatt møte med familien. Jenta skal følges ordentlig opp. Samtidig tar skolen en intern gjennomgang og ber alle ansatte skjerpe seg i forhold til rutinene, sier rektor.