BYKLE: — De siste opplysningen vi har fått er at hun er påtruffet på vei til hytta. Det var gode forhold, ikke snø, varmt og løypene ved stedet var godt merket. Ut i fra disse opplysningene har vi i samråd med kvinnens ektemann, som var han som meldte henne savnet, avsluttet søket, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Arne Arnesen, til fvn.no.

Han forteller videre at ektemannen til 65-åringen i morgen tidlig skal ta seg inn til hytta.

Leteaksjonen ble satt i gang klokken 21.17 torsdag kveld. Da fikk Hovedredningssentralen på Sola en henvendelse fra politiet i Agder som ba om bistand i letingen.

— Vi har bidratt med et Sea King redningshelikopter fra Sola. I tillegg er det frivillige mennesker fra Hovden inn mot hytta vedkommende antakelig befinner seg på, sier Asbjørn Viste ved Hovedredningssentralen.

I tillegg var Røde Kors med i letingen.

Ifølge Viste er det sannsynlig at kvinnen befinner seg på turisthytta Sloaros der hun skulle overnatte. Det er imidlertid vanskelig å finne ut om hun er der fordi det ikke er mobildekning i området hytta ligger.

Sloaros ligger i Setesdalsheiane, cirka 17 kilometers turløype fra Hovden. Den norske turistforeningen anslår at turen fra Hovden til Sloaros tar fem timer å gå.

Kvinnen gikk fra Hovden klokken 10.30 i formiddag. Så vidt Viste vet, gikk hun alene, muligens med en hund.