TVEDESTRAND: Corneliussen var på vei til å dra hjortekollen inn i bilen i Lundeskogen da den store hjorten dukket opp i buskene 30-40 meter unna.

— Situasjonen var absurd. Jeg hadde lagt fra meg børsa og hadde egentlig lagt jakt ut av tankene mine for resten av dagen, sier han til fvn.no.

Hunden Pelle gikk rundt beina og lyden på mobilen var skrudd på. Han ventet når som helst en telefon tilbake fra en kamerat som ikke svarte på oppringningen like før. Det var dette han hadde i tankene når den store hjorten dukket opp.

— Det er vanskelig å beskrive hva jeg tenkte, det skjedde såpass kjapt. Jeg så jo at det var en fin bukk, men at den var så stor, så jeg ikke før etterpå, sier den erfarne jegeren.

Corneliussen hentet raskt børsa og skjøt bukken før hunden oppdaget den. Han kaller det flaks at hjorten kom så nær.

— Jeg har kommet til at den tydeligvis ville ha kontroll på kolla. At det regnet og blåste så veldig var årsaken til at jeg fikk den helt innpå. Den så meg, men den skjønte ikke hva jeg var, sier han om den brunstige 120-kilos hjorten med 15 tagger.

41-åringen sier det likevel er litt vemod forbundet med storfangsten.

— Det er jo et fantastisk dyr jeg tar livet av. Så jeg har jo litt følelser den veien også, sier han.

Det var Tvedestrandsposten som først meldte om Arnt Corneliussens kjempefangst. Avisen har vært i kontakt med leder av Storviltlaget, Ingvar Tveite, som forteller at denne hjorten er den største som noen sinne er blitt skutt i Tvedestrand. Men den ene taggen var skadet, så det er uklart om dyret blir godkjent som 15-taggers eller 14-taggers.

Nå skal hjorten til utstopping.

— Til min kones fortvilelse, humrer Corneliussen, som fra før av har noen horn og en tiur på veggen.