Politiet rykket ut med 13 tjenestemenn og - kvinner for å få slutt på festen. Foto: fvn.no-tipser
Full utrykning til festen på Flekkerøy. Foto: fvn.no-tipser

DISKUTÉR: Delta i debatten nederst i saken

KRISTIANSAND: Det var etter klokken 21 at politiet fikk melding om mye støy og høy musikk i forbindelse med festen for ungdommer i et privat hus på Flekkerøy.

Politiet rykket med ut med 13 tjenestemenn i sju biler. De stormet huset og krevde at festarrangøren umiddelbart avsluttet laget.

I følge operasjonslederen ved Agder politidistrikt oppstod det ingen former for vold da politiet kom, men i følge en tipser skal det ha vært håndgemeng tidligere på kvelden. Slåsskampene skal ha oppstått mellom antatt høyreekstremist-vennlige mennesker og unge av utenlandsk opprinnelse. Dette har imidlertid ikke vært slåsskamper av alvorlig karakter, derfor blir ingen pågrepet.

Men politiet noterte seg at en del av de gjestene som ikke var invitert, også har vært til stede ved andre fester som utarter seg.

For egentlig skulle dette ha vært en fredelig 18-års feiring for flekkerøymannen. Foreldrene hans har reist bort for helgen, og han skulle få ha noen gode venner på besøk.

Men trolig har ryktet om hjemme-alene-festen spredd seg på sms, og dermed var det på det verste over 100 ungdommer på festen.

Ungdommene lot seg imidlertid ganske fredelig fjerne fra huset, som så ut som en svinesti når alle var gått. Det er ikke meldt om alvorlig hærverk eller annen form for skader på hus eller hjem.

Bursdagsbarnet skal etter sigende knapt ha kjent halvparten av de som kom på festen, og bare rundt et dusin av dem var fra Flekkerøy.

Derfor satte politiet opp en buss bare for å få fraktet ungdommene til byen. Og politiet plasserte mannskaper inne i bussen, mens fem uniformerte biler eskorterte følger inn til sentrum.

Mer bråk

Fram mot midnatt ble deler av gjengen fra Flekkerøy observert i sentrum. Noen av dem forsøkte å komme seg inn på en fest i Kronprinsensgate. Da de ble nektet adgang oppstod det slåsskamper, og høyreekstreme skinheads skal ha vært sentrale i bråket.

Et par vinduer ble knust i inngangspartiet, og noen ungdommer hadde blod på seg etter å ha vært involvert — frivillig og ufrivillig - i tumultene. Relativt sterk beruselse førte til at hverken saklighetsnivå eller temperatur lå innenfor det aksepteable.