KRISTIANSAND: Etter søknadsfristen for hovedopptaket ser kommunen lyst på barnehagesituasjonen til høsten. I utgangspunktet er det 23 plasser til overs etter første søkerunde.

– Men om alle seksåringene har deltidsplasser, og alle nye ønsker fulltids, så forandres jo situasjonen, sier Are Sætervadet, rådgiver ved barnehagedirektørens kontor.

Disse tallene tar altså ikke stilling til hele eller halve stillinger. Bare på hvor mange barn som ønskes inn i barnehager. Først etter opptaksmøtene uken etter påske vil dette være klart.

– Noen plasser er det mer press på enn andre. I Midtre Vågsbygd har det vært vanskelig å få plass. Også på Lund har det vært populært, selv om det her er ganske god barnehagedekning, sier rådgiver Mariannn Stephansen.

Solkollen barnehage (Hellemyr), Auglandstjønn barnehage (Vågsbygd) og Hokus Pokus barnehage (Gimlemoen) er de tre mest populære.

I år er det også 300 nye barnehageplasser som følge av ombygging og nybygg. Blant annet utvides Odderøya barnehage og Solkollen barnehage. Men for dem som ennå ikke har sendt inn søknadspapirene ser det mørkere ut. Ifølge Stephansen er det alltid mange som søker også etter fristen.

– Så jeg tror ikke akkurat at vi får mye ledig til høsten, nei, avslutter Stephansen.

  • 1687 søkere totalt

  • 480 av dem ønsker nytt sted

  • 1230 plasser blir ledige

  • 1207 plasser er behovet