KRISTIANSAND: Høiness og hennes 21 år gamle kvinnelige klient reagerer kraftig på at statsadvokaten i Agder henlegger voldtektsanmeldelsen av en toppidrettsutøver.

Mona Høiness mener at det har vært utslagsgivende for påtalemyndigheten at hennes klient ikke sloss mot mannen som hun hevder voldtok henne.

Kvinnen forteller til Aftenposten at hun protesterte da mannen la seg over henne, men at hun ikke våget å gjøre fysisk motstand fordi hun var redd for at han da skulle slå henne eller kvele henne. Senere opplevde hun at politiet var veldig opptatt av hvorfor hun ikke gjorde fysisk motstand.

Kvinnens bistandsadvokat Mona Høiness reagerer skarpt.

– Det justisministeren sier om at ofrene nå skal bli tatt på alvor, hører ikke hjemme i virkelighetens verden, sier hun til Aftenposten.

Toppidrettsutøveren som ble anmeldt for voldtekt, har hele tiden sagt at han er uskyldig og at kvinnen frivillig hadde sex med ham.

Førstestatsadvokat Eirik E. Holmen henla saken «etter bevisets stilling» og sier til at avgjørelsen er tatt etter en helhetlig vurdering. Han vil ikke kommentere hvorvidt kvinnens manglende motstand har vært avgjørende.