MANDAL: – Jeg løp spontant opp til dem, og rett inn i huset. Der brølte jeg at huset brant som f¿, forklarer Børufsen mens han kikker opp på det som er igjen av brannstedet.

Vi treffer ham utenfor huset han bor i, like under det totalskadde huset til Ødegård.

Nettopp ferdig med bilvasken som startet drøye to timer tidligere, forteller han om den dramatiske opplevelsen.

– Jeg kikket opp et lite sekund og fikk se flammer som kom over taket på vestsiden av huset. Uten å tenke la jeg på sprang for å varsle familien. Det ble noe brutalt der jeg stormet inn i huset og brølte at det brant, fortsetter han.

24-åringen registrerte at familien nærmest stoppet helt opp noen sekunder av den dramatiske beskjeden, før de kom seg ut av huset i relativt rolige former.

– Jeg prøvde å finne brannslukkingsapparat og vannslange, men ga opp da hele veggen var overtent da vi kom ut igjen. Sekunder tidligere var det bare en flamme på en meters bredde på veggen, forteller redningsmannen som da innså at det kun var å vente på brannvesenet.

Til tross for at nabofamilien kom seg greit ut i sikkerhet, innrømmer Børufsen at det var en dramatisk situasjon.

– Man handler bare uten å tenke. I etterkant var det ikke vanskelig å kjenne at hjertet slo både hardt og ganske raskt, fortsetter han.

Heller ikke Børufsen aner hva som kan ha vært brannårsaken.

– Det kan neppe ha vært grillen i hvert fall. For den sto i en annen ende av verandaen enn der det brant først. Dessuten skal han ikke ha brukt den på flere dager, legger han til.

Per R. Reinertsen bor bare drøye hundre meter unna brannstedet. Som ansatt i brannvesenet ble han varslet samtidig med alle andre tilgjengelige mannskaper.

– Jeg kikket ut på terrassen da jeg fikk beskjed om hvor det brant. I løpet av de sekundene det tok fra jeg fikk hevet på meg klærne og sprunget bort, var det en dramatisk endring i flammemengde, beskriver han.