KRISTIANSAND: Årsaken er hennes lederstil og måte å behandle mennesker på.

En tillitsvalgt, som ikke vil ha navnet i avisen, sier at hele det psykososiale miljøet på skolen er truet hvis Øverland kommer tilbake — og at alle, fra rengjøringspersonale til ledelse, ikke vil ha henne tilbake fordi hun ødelegger arbeidsmiljøet.

  • Dette er en lokal Valla-sak, sier tillitsvalgte vi har snakket med.

MASSIV MOTSTAND.

Fædrelandsvennen vet at omtrent samtlige ansatte er engasjert mot Øverland og at skolens seks fagforeninger har samlet kreftene og sammen sendt flere brev til Vest-Agder fylkeskommune (skoleeier) om hvorfor de ikke orker å få Øverland tilbake som rektor.

Sten Aunevik i lektorlaget er valgt som talsmann i saken, mens de andre tillitsvalgte har fått munnkurv. Aunevik vil ikke kommentere saken.

Personalsjef Siv Elisabeth Viken i Vest-Agder fylkeskommune, bekrefter at det er en sak på Tangen:

  • Alt jeg kan si er at vi er i dialog. Øverland vil begynne som rektor 1. februar, sier hun.

Konstituert utdanningssjef Kjellbjørg Auestad sier at Øverland skal tilbake som rektor på Tangen videregående 1. februar. At noen ikke liker dette, er hun kjent med, men utover det vil hun ikke si noe.

Randi Øverland ble tilsatt som første rektor på Tangen videregående skole i 1999. Også da var det indre konflikter ved skolen.

Øverland er den person i Arbeiderpartiet som har sittet lengst som statssekretær, til sammen åtte år i tre forskjellige regjeringer.

De siste to årene har hun hatt permisjon fra rektorstillingen for å være statssekretær hos statsråd Trond Giske i kultur- og kirkedepartementet.

TAUS.

I mellomtiden har Britt Hellum fungert som rektor. Etter det vi forstår ønsker de ansatte at hun skal fortsette.

Randi Øverland sier til Fædrelandsvennen at hun foreløpig ikke ønsker å kommentere denne saken.