• I forbindelse med henvendelsen fra Fædrelandsvennen kan vi slå fast at den aktuelle kundeveilederen i Opplysningen 1881 bare har gjort jobben sin under den aktuelle samtalen som avisen referer til. Kundeveilederen forsøkte å søke på ”lommemannen” i vår opplysningsdatabase, men fikk ikke treff på det søket, fordi det naturligvis ikke finnes noe telefonabonnement på ”lommemannen”. Kundeveilederen kunne så langt ikke hjelpe kunden. I den samme samtalen ble kundeveilederen bedt om å søke på et konkret telefonnummer, og fikk med en slik opplysning naturligvis et treff på en person med telefonabonnement i vår opplysningsdatabase, slik kunden ville ha fått opplyst for ethvert telefonnummer vi har opplysninger om.

  • I og med at Opplysningens opplysningsdatabase naturligvis ikke inneholder noen oppføringer med telefonabonnement som matcher det aktuelle stikkordet, er det ikke mulig for våre kundeveiledere å få treff på et slikt søk i vår opplysningsdatabase.

  • Dersom kunder som ringer 1881 på forhånd har skaffet seg konkret informasjon fra andre kilder — eksempelvis navn, adresse eller telefonnummer på en person via internett – og ringer Opplysningen 1881 for å sjekke opplysningene de selv har skaffet seg, vil kundeveilederen gjøre et vanlig søk i opplysningsdatabasen. Dersom kundens informasjon eksempelvis gir treff på et telefonnummer, oppgis navn og adresse på abonnements eier. Har du et navn, kan du få et nummer. Har du et nummer, kan du få navn eller adresse. Dette prinsippet gjelder samtlige oppføringer i vår opplysningsdatabase.

  • Våre undersøkelser viser at det i forbindelse med den aktuelle samtalen ikke er sendt SMS direkte fra kundeveileder til kunden. Dersom en kunde har benyttet en annen metode, som å sende et telefonnummer via SMS til kortnummer 1881, blir navnet på abonnementets eier automatisk generert i svaret til kunden. Dette kan alle selv sjekke fra sin egen mobiltelefon.