LYNGDAL: Politiførstebetjent Steinar Mydland ved Lyngdal lensmannskontor bekrefter at de har vært i kontakt med Karmøy lensmannkontor angående innbruddet som var hos Gullsmed Kristiansen natt til tirsdag denne uka. Det kan kobles mot innbruddet i Lyngdal i natt, der to maskerte personer stakk av med verdier for over 300.000 kroner. Les utfyllende sak om innbruddet her.

— Det kan tyde på at det er noen likheter, men vi må få mer tid til å sammenligne opplysninger, sier Mydland til fvn.no.

Under innbruddet på Karmøy stakk tyvene av med gull og sølv for store verdier - summen er foreløpig ukjent. Les mer om innbruddet hos Stavanger Aftenblad her.

— Vi får se om det er ting vi kan ha bruk for begge to. Vi kommer til å sammenligne aktuelle funn fra åstedsundersøkelsen, sier Mydland.

Bortsett fra dette har politiet ikke allverdens å gå på. De har tatt bilder av fotavtrykk og bilspor utenfor gullsmeden i Lyngdal, og overvåkningsvideoen er sendt til grundigere undersøkelse.

- Har sporene gitt dere noe å gå på?

— Det er jo spor – men vi må jo ha noe å sammenlikne med, svarer Mydland, som foreløpig ikke kan svare på hvilket kjønn de to maskerte gjerningspersonene har.

Vitner er det dårlig med.

— Vi etterlyser vitner eller folk som har vært i området mellom klokken 03 og 05 i natt, sier Mydland.

Politiet hadde fredag ettermiddag ikke vært i kontakt med noen som har sett noe mistenkelig på stedet.