LONDON: – De startet veldig godt og var veldig flinke, men de valgte feil strategi, konkluderer informasjonssjef i Oljeindustriens Landsforening, Kjetil Hjertvik, til fvn.no.

10. januar vant tre elever ved Vågsbygd videregående skole den landsdekkende finalen i en konkurranse for skoleelever. Målet var å finne mest olje i et databasert spill. Med seier i den nasjonale finalen fikk elevene Simon Sivertsen, Ina Aune Grosås og Solveig Matre Gåsland billetter til den europeiske finalen i London.

LES OGSÅ: Vågsbygd-elever vant NM i oljeleting

– De fant mest olje og var flinke til å få ut olje. 92 prosent av det de fant, inneholdt olje og så bra gjorde ingen andre det. De var også flinke i simuleringen og lå best av, forteller Hjertvik.

I den lokale Agder-finalen og den nasjonale finalen slet laget med å få tak i nok penger. Strategien ble derfor konsentrert rundt pengesanking tidlig i konkurransen, og det endte opp med at laget edte opp med nesten ti milliarder kroner.

– Strategien ble deres bane. De hadde rett og slett for mye penger, sier Hjertvik.

– Vi hadde en god plan, men den slo ikke til, sier Ina Grosås som deltok på laget.

– De har gjort en kjempejobb. De bommet litt på strategi, men har funnet mye olje og samarbeidet godt. De leste kartene godt og gjorde gode forundersøkelser, forteller lærer Audhild Strømme, som fulgte de tre elevene til konkurransen.

Elevene kom til verdensmetropolen lørdag, og fikk da sett byen og en musikal. Lørdag kveld shoppet elevene i byen, og skal etter planen spise middag i China Town.